Mark Schlichter
Germania

Regizor

Regizorul Mark Schlichter s-a născut pe 15 decembrie 1962 în Münster, Germania. Înainte să-și înceapă studiile de regie la Academia Germană de Film din Berlin (DFFB), a urmat o școală de teatru și a lucrat ca actor în producții de teatru și film. Paralel cu studiile la Academia de Film, a lucrat atât ca asistent și director de producție pentru diverse filme și producții TV (de exemplu, director de producție pentru J.L.ALLEMAGNE NEUF ZERO al lui Godard).

Pentru primul sau lung metraj – ”EX”, a primit premiul pentru regie Hypo-Bank în 1995, la Festivalul de Film de la München precum și Premiul Special al Academiei Germane de Arte ale spectacolului pentru ”opera prima” în 1996.
Scurtmetraje „Felix”, „Spieglein, Spieglein” și „Amok”au fost prezentate la festivaluri de film din întreaga lume, precum Festivalul International de Film de la Chicago și Toyko Student Film Festival. Acestea au fost urmate de numeroase producții cinematografice și TV, la care a contribuit parțial ca scenarist.

„ALFONS JITTERBIT – COUNTDOWN TO CHAOS” din 2019 a fost primul său lung metraj pentru copii, urmat de continuarea din 2022 - CLASS TRIP CHAOS ( Haos in Excursie cu Scoala).


Regizor al filmelor (selecție)

 • ZORN – VOM LIEBEN UND STERBEN/FROM LIFE AND DEATH (2015/2016)
 • ZORN – TOD UND REGEN/ DEATH AND RAIN (2014/2015)
 • TATORT – ALTES EISEN/ OLD IRON (2011)
 • ROTTMANN SCHLÄGT ZURÜCK/ ROTTMANN FIGHTS BACK (2010)
 • TOD EINER SCHÜLERN / DEATH OF A SCHOOLGIRL (2009)
 • COWGIRL (2003/2004)
 • ROTE GLUT / RED ASHES (1999/2000)
 • PRIVATE – 99 EURO-FILMS (2002, Berlin Film Festival)
 • DER ELEFANT IN MEINEM BETT / THE ELEPHANT IN MY BED (1999, Bavarian TVAward)
 • DER AUSBRUCH/THE ESCAPE (1997 - Golden Lion for Best TV Film)
 • EX – (1995, Director’s Award Munich Film Festival)

Nicole Kellerhals
Germania

Producator, profesor

Născută în 1964 la Berlin. A studiat literatura germană, franceză și italiană și istoria artei. 1993 – 1996 monteaza filme la TV-MDR. Din mai 1997 este consilier dramatic pentru X-Filme Creative Pool GmbH, dezvoltând proiectele lui Dani Levy („The Kangoroo Chronicles”, „Go for Zucker“), Tom Tykwer ( „Babylon Berlin“, „Cloud Atlas“, „ Run Lola Run“), Wolfgang Becker („Eu și Kaminski“, „La revedere Lenin“), Michael Haneke („Panglica alba“, „Amour“), Maria Schrader („Vor der Morgenröte“) și alții.


Activitate profesionala

Din 2005 s-a concentrat și pe filmul pentru copii. A lucrat la mai multe adaptări ale cărților pentru copii precum „Max Minsky și eu” (Anna Justice -regizor); „The Three Robbers“ (Tomi Ungerer), „Hanni&Nanni“, „Molly Monster” și recent „Alfons Jitterbit – Countdown to Chaos“, lansat în 2019.
2001-2006 membru in Juriul premiului Film pentru Pace la BERLINALE.
2006-2011 Mentor de lung metraj la Akademie für Kindermedien, Erfurt.
Din 2010, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Filmelor Germane pentru Copii (Förderverein Deutscher Kinderfilm).
Consultant scenariu pentru Filmhaus Babelsberg, Hamburg Media School, Nipkow Program, Focal Suisse și Berlinale Residency.

Marta Karwowska
Polonia

Regizor, scenarist, sociolog

Marta Karwowska – născută pe 24 noiembrie 1979 la Varșovia. Regizor, scenarist și sociolog, absolvent al Departamentului de regie al Școlii de Film din Lodz și al Institutului de Sociologie al Universității din Varșovia. În timpul studiilor, a realizat peste o duzină de scurtmetraje studențești, atât de ficțiune, cât și documentare, bazate pe propriile scenarii, inclusiv filmul Owl (Bufnița), apreciat la mai multe festivaluri.

A regizat piese de teatru pentru copii, videoclipuri pentru campanii sociale(pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Forumul inițiativelor organizațiilor non-guvernamentale poloneze) și un film pentru copii Gluśfilmowiec (Gluś, regizorul), bazat pe o poveste a lui Maciej Wojtyszko.

A fost regizor secund și asistent pentru Jan Jakub Kolski pentru productia Venice și director de casting pentru lung metrajul de debut a lui Grzegorz Jaroszuk - Kebab & Horoscope. A primit o bursă de la Ministerul Culturii (Tânăra Polonie, in 2014).

Debutul regizoral, cu filmul Double Trouble, a atras peste 320 000 de spectatori în cinematografele poloneze și a fost proiectat la festivaluri de film din întreaga lume.

Triple Trouble (Necazuri la triplu) este al doilea lungmetraj de ficțiune realizat.

Zareva Vessela
Bulgaria

Critic de film, realizator

Vessela Zareva este o bine-cunoscută cineastă din Bulgaria. A absolvit cursurile școlii de film din Lodz, Polonia și prestigioasei Academii de Film – VGIK din Moscova, cu specializarea regie de film.

Filmografia sa cuprinde mai mult de 50 de filme documentare, multe dintre acestea selectate la festivaluri de film nationale și internaționale, unele obținând premii diverse. Vessela Zareva este membru al Uniunii Cineaștilor din Bulgaria.