WonderFest 2021: Un juriu format din 176 de elevi va premia cele mai reușite filme pentru copii


 

WonderFest sau Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret se desfășoară în format online de astăzi pînă pe 19 noiembrie. Zeci de proiecții de filme sunt pregătite pentru pasionații genului, de toate vârstele.

Filmele sunt împărțite în două secțiuni: „Concurs”, unde juriul online format din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival. Cea de-a doua secțiune, „Snapshots”, include filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi, cu telefonul mobil. Tema acestei secțiuni este “Viitorul după pandemie”, în viziunea micilor regizori și scenariști. Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook:

https://www.facebook.com/festivalul.filmului.pentru.copii.wonderfest/ https://www.facebook.com/asociatiaprofamilia/.

 

CITESTE MAI MULT...

https://www.dcnews.ro/wonderfest-2021-un-juriu-format-din-176-de-elevi-va-premia-cele-mai-reusite-filme-pentru-copii_846193.html

 

WonderFest on-line, de neratat săptămâna viitoare!


Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret - WonderFest își deschide streaming-ul, anul acesta, între 16 și 19 noiembrie. Zeci de proiecții de filme sunt pregătite, integral în mediul virtual, pentru toți cei care iubesc filmele pentru copii.


Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Festivalul on-line se desfășoară, în două secțiuni: „Concurs”, în cadrul căreia un juriu alcătuit din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival. Cea de-a doua secțiune, „Snapshots”, conține clipuri/filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi cu telefonul mobil.

WonderFest online le propune participanților surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din viața de zi cu zi. Tema WonderFest 2021 este “Viitorul după pandemie”, în viziunea micilor regizori și scenariști. Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook:

https://www.facebook.com/festivalul.filmului.pentru.copii.wonderfest/

https://www.facebook.com/asociatiaprofamilia. /

 

CITESTE MAI MULT...

https://evz.ro/wonderfest-on-line-de-neratat-saptamana-viitoare.html

 

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret începe marți, în format online. Cum pot fi vizionate producțiile

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret începe marți, în format online. Cum pot fi vizionate producțiile

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se va desfășura între 16-19 noiembrie 2021. Formatul festivalului, care a reunit în sălile de cinema la edițiile anterioare mii de iubitori ai genului, a fost adaptat anul acesta la mediul online, au anunțat organizatorii.

Toți cei care vor accesa site-ul festivalului și paginile de socializare asociate vor putea viziona peste 70 de filme, dintre care cel puțin cinci de lung metraj, selectate pe principiul asigurării diversității geografice pe țări și continente. Un juriu online format din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival.

Proiecțiile vor fi însoțite de workshopuri artistice și educative nonformale pentru copii și adolescenți transmise pe paginile de Facebook asociate festivalului și a organizatorilor.

Secțiune pentru filme realizate cu telefonul mobil
O secțiune originală a festivalului este cea de „Snapshots”, care include filme cu o durată de cel mult 60 de secunde, realizate de elevi, cu telefonul mobil. Acestea presupun surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din relitatea de zi cu zi, sub tematica „Viitorul după pandemie”. Micii scenariști și regizori mai pot transmite încă propriile producții la adresa de email wonderfestromania2021@gmail.com.

Potrivit organizatorilor, WonderFest reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice. Pornind de la impactul cultural-educativ al artei cinematografice, WonderFest are ca obiectiv general atragerea copiilor și adolescenților către produsul cultural de calitate, făcându-l mai accesibil și atractiv printr-o abordare interactivă și pluridisciplinară.

Organizat de Asociația Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii, WonderFest este susținut de Editura Litera, Apa Aura, Domeniile Urlati, Comics Didactic, Fundația Maya & Friends și Tricourile Printees, precum și de UAC Universal Alloy Corporation.

Un juriu de 176 de elevi va alege
cele mai bune filme pentru copii la WonderFest 2021

https://m.ziuanews.ro/stiri/un-juriu-de-176-de-elevi-va-alege-cele-mai-bune-filme-pentru-copii-la-wonderfest-2021-1566760

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret - WonderFest începe online pe 16 noiembrie. Timp de 4 zile, până pe 19 noiembrie, vor fi proiectate virtual peste 70 de filme de scurt și lung metraj, însoțite de workshopuri artistice și educative nonformale.

În secțiunea „Concurs" a festivalului, un juriu alcătuit din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate, dintre care cel puțin 20% vor fi ecranizări românești.

Cea de-a doua secțiune, „Snapshots", conține clipuri/filme cu o durată de maximum un minut, realizate de elevi cu telefonul mobil. Acestea vor surprinde crâmpeie, în viziunea micilor regizori și scenariști. din viața de zi cu zi, cu tema "Viitorul după pandemie", Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook

CITESTE MAI MULT ...