WonderComm

Lector Narcisa Iorga

 • Miercuri, 17 noiembrie, ora 14,00

Comunicăm din primele minute ale vieții. Anunțăm că vrem ceva, că ne doare ceva, că ne bucură ceva. Mai târziu diversificăm mesajele, forma, conținutul, dar fondul rămâne același. Copiii rămân însă cei mai buni și cei mai sinceri comunicatori. Ce pot învăța adulții de la comunicarea copiilor și cum pot copiii să schimbe mentalități sunt temele de discuție ale atelierului E-COmunicare la Wonder Fest.


facebook-live-ro2

WonderHome

Lector Narcisa Iorga

 • Joi, 18 noiembrie, ora 13
 • Vineri, 19 noiembrie, ora 14,00

Perioada Sărbătorilor de Crăciun este una reprezentativă pentru daruri și pentru bucurie. Învățăm să creăm singuri cadouri minunate pentru cei dragi, care vor fi cu atât mai apreciate, cu cât sunt handmade, realizate de noi. La Atelierul WonderHome, învățăm să realizăm lumânări parfumate și ”bombe de baie”, din ingrediente 100% naturale care se pot achiziționa ușor și la prețuri modice, dar care compun cadouri scumpe, la propriu și la figurat.


WonderFood

lector Simona Man

 • 18 noiembrie, ora 17,00

Workshop-ul se concentrează pe orientarea către alegerile alimentare corecte, de natură a întări sănătatea și a asigura copiilor o dezvoltare armonioasă. Identificarea pericolelor ascunse în oferta abundentă de produse alimentare este un prim pas către o nutriție adecvată. Se urmărește cultivarea disponibilității copiilor de a înlocui opțiunile comerciale facile cu alternative mai sănătoase și superioare din punct de vedere nutrițional.


facebook-live-ro2

WonderArtEffect

Lector Mariana Pachis

 • Vineri, 19 noiembrie, ora 15,00

Efectul artei în timpuri pandemice reprezintă un mijloc de exprimare  și un suport spiritual. În cazul în care stăm mai mult în casă propun să învățăm să desenăm în nisip și să ne întâlnim cu imaginația, creativitatea într-un mod nou de abordare. Predau ștafeta desenului în nisip ca o poveste în imagini.


WonderPhoto

Lector Claudiu Popa
workshop de fotografie pentru începători

 • Miercuri, 17 noiembrie, ora 16,00
 • Joi, 18 noiembrie, ora 15,00
 • Vineri, 19 noiembrie, ora 16,00

Fotografia cu telefonul mobil

Ştiai că telefonul tău poate face poze mai bune?  Primul pas e să-ți activezi curiozitatea! Promit că vom afla împreună câteva mici, dar bune practici pentru ca pozele tale să prindă viață în telefon. Ba chiar să devină fotografii de invidiat 🙂

 Oglinda în fotografie

Adaugă oglinda, în poveștile tale foto! De la reflexia orașului în lacul din parc, până la un auto-portret cu două oglinzi, semnat chiar de fotograful din tine! Vrei să descoperi?

 Lumina în fotografie

Două degete sus, cine știe să scrie cu... lumină? Felicitari! Așa spuneau latinii despre ceea ce noi numim azi "a fotografia". Hai să povestim vizual despre importanța celei care hotărăște soarta oricărei fotografii: Lumina.


facebook-live-ro2

WonderToys

Lector Ovidiu Ușvat

 • Miercuri, 17 noiembrie, ora 15,00
 • Joi, 18 noiembrie, ora 14,00
 • Vineri, 19 noiembrie, ora 18,00

Workshop, jocurile copilăriei de odinioară. Un atelier în care ne vom aduce aminte de câteva jocuri și jucării pe care le confecționam în copilarie. O copilărie în care nu aveam nevoie de calculator sau de jucării sofisticate pentru a ne face ziua mai frumoasă. Ce este Țintarul, cum se construieste o praștie și cine este inventatorul puștii cu cornete? Răspunsurile le aflam în atelierul, jocurile de odinioară.


WonderPlaywriting

Lector Lămâița Melu

 • Joi, 18 noiembrie, ora 18,00

Scenariul adaptat după un roman

Cele mai bune cărți au inspirat regizori care au ecranizat filme celebre. Mulți dintre noi preferăm filmul în locul cărtii; este mai usor, mai scurt și de multe ori filmul îți acaparează atenția din primele clipe. Astfel, filme celebre au luat viață după romane celebre. Amintesc câteva titluri ale unor cărți pentru copii vândute în mii de exemplare și care, după ce au fost ecranizate a crescut și mai mult numărul vânzărilor: „Harry Potter and the Sorcerer's Stone” (Harry Potter și Piatra Filozofală), „Les Misérables”(Mizerabilii), "Alice în Țara Minunilor", regizat de Tim Burton, "O noapte la muzeu", Coraline, o animatie care a fost nominalizată la Oscar.

O poveste deosebită, captivantă, un erou cu o mie de chipuri, conflictul intern, conflictul extern, structura bine închegată a povestii, personaje bine delimitate, toate acestea asigură succesul unui scenariu care atunci când intră pe mâna unui regizor bun care își alege actorii potriviti, producătorul și echipa de producție formată din profesioniști, rezultă un film de box office.


facebook-live-ro2

WonderTech

Lector Bogdan Ionescu

 • Miercuri, 17 noiembrie, ora 17,00
 • Joi, 18 noiembrie, ora 16,00
 • Vineri, 19 noiembrie, ora 17,00

 1. Companiile private în noua cursă pentru cucerirea spațiului. Misiuni, dezvoltare, clasament comparativ. Ce deosebiri sunt între proiectele private și cele finanțate de guvernul american prin NASA. Consecințe asupra economiei, ingineriei și științei mondiale.
 2. Mașinile electrice, viitorul transporturilor. Conducere autonomă și inteligență artificială. Marii inovatori în industria transporturilor: diferențe, comparații, dileme etice și legale.
 3. Copiii și spațiul cibernetic. Despre pericolele fizice și psihice la care sunt expuși minorii pe platformele de Internet. Siguranța cibernetică: trucuri și metode pentru o navigare sigură și sănătoasă. Sunt tinerele generații cu adevărat maeștri ai tehnologiei?

WonderSweet

Lector Corina Irim Drăgulinescu

 • Miercuri, 17 noiembrie, ora 18,00

Dacă filmul e a șaptea artă, ciocolata ar putea fi cea de-a opta minune a lumii, iar combinația dintre film și ciocolată să devină al nouălea cer pe care îl putem atinge oricând dorim. La WonderFest, atelierele de ciocolată artizanală dezvăluie cum se face o minune cu câteva ingrediente, cu puține secrete și cu multă plăcere.